Extra uitdagingen leren creëren

Vandaag verzorgden Jens Gijbels, Agnes Mijnhout en ik (Suzanne Unck) een Masterclass tijdens het jaarcongres van Hogeschool Utrecht (HU). We lieten de deelnemers (nader) kennismaken met de wijze waarop we binnen de HU vorm en inhoud geven aan honoursonderwijs: extra onderwijs voor ambitieuze studenten zodat ze zichzelf maximaal kunnen uitdagen. En vooral wilden we enthousiasme aanwakkeren en inspiratie geven om er zelf verder mee te gaan. Onderwijs zonder bovengrens, zeg ik ook weleens :).

Het was erg inspirerend om het studiejaar te beginnen met een gevarieerde groep HU-medewerkers: beleidsmedewerkers, docenten, opleidingsmanagers en zelfs een student. Dank voor jullie enthousiaste bijdragen!

We gebruikte deze presentatie als basis en maakten een Masterclass Honours e-book boordevol informatie, links en tips. Op 6 oktober a.s. om 16 uur is iedereen welkom bij het maandelijkse HLab: samen aan de slag met honoursonderwijs. In lokaal 1C1 bij de FEM. En als je nu behoefte hebt aan input, kijk dan dit filmpje van Ed Deci over motivatie.

Hoe kunnen we jullie helpen bij het ontwikkelen van honoursonderwijs?

Omdat ik er nauw bij betrokken was, wil ik op deze plek ook het gedicht delen waarin de onderwijsvisie van de HU verwoord is. Deze werd vanmorgen vertoond bij het jaarcongres. Dit is de Engelse versie.

En de Nederlandse versie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s