Train je Collega: Op zoek naar de HU identiteit

HU as Text

In het internationale honours programma Europe in the World (FCJ) hebben we dit jaar voor het eerst het Amerikaanse honours concept van City as TextTMtoegepast in een van de cursussen.
In ons onderzoek naar Europese cultuur en identiteit hebben we zes weken lang Europese films bekeken, geanalyseerd, mind maps gemaakt en met elkaar gediscussieerd over historie, politiek, filosofie, cultuur en identiteit.

ImageDe resultaten waren verrassend en inspirerend. In een internationale groep waarin de achtergronden zo verschillend zijn en het taalniveau een belangrijke rol speelt is het een ware uitdaging om iedereen erbij te betrekken en ieders talenten uit de verf te laten komen.  Dat lukte door veel ruimte voor eigen inbreng en verwerkingsvormen die minder sterk de nadruk op de taalbeheersing legden. Iedereen voelde zich betrokken en deed actief en met plezier mee.

We willen jullie graag kennis laten maken met deze ‘experiential-learning method’ in de context van onze Hogeschool. Met elkaar willen we gaan onderzoeken of er een HU identiteit is en of we daar enig zicht op kunnen krijgen door te kijken naar de verschillende culturen van de faculteiten. We gaan dit doen met de methode van City as Text. Na een korte introductie trekt iedereen, in groepjes, er op uit om de cultuur van/in de verschillende faculteiten te observeren. Bij terugkomst gaan we dat met elkaar verder onderzoeken, analyseren en wie weet kunnen we er een gezamenlijke identiteit in ontdekken.

Carien Touwen en Brian Maston

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s