Train Je Collega

flyer tjc sterIn het Nederlands deze keer šŸ™‚

Door: Suzanne Unck

Vorig jaar werkte ik nog als docent bij de opleiding Communicatiemanagement. Een paar enthousiastelingen van CCJ organiseerden toen op de FCJ het concept Train Je Collega. De uitgangspunten zijn simpel: je geeft een workshop over eenw erkgerelateerd onderwerp waar je zelf veel van weet en ervaring in hebt en/of je volgt workshops met onderwerpen die jouw interesse hebben. Veel FCJ-medewerkers en een aantal overigen meldden zich aan en het werd een groot succes. Ikzelf gaf toen ook twee workshops, waaronder ‘samenwerken vanuit visie en verbinding’. Het was erg leuk om met een groep van 15 mensen te zijn die elkaar grotendeels niet kenden en mijn eigen expertise te kunnen delen.

Nu ik als projectleider HU honours werk, leek me dit een uitgelezen kans om onze kennis en ervaring te kunnen delen. Samen met de organisatoren van vorig jaar, doen we het nu nog een keer. Maar dit keer voor iedereen binnen de HU: medewerkers EN studenten. We hebben gekozen voor drie thema’s waarbinnen je een workshop kunt geven of volgen:

1. digitalisering ( bv Prezi, social media, Outlook, papiervrij werken etc).
2. didactiek ( bv nieuwe werkvormen, onderzoek, blended learning, best practices, onderwijsinnovatie)
3. honours/excellentie (bv talent scouten, sterren verdienen, excellentie beoordelen, honoursdidactiek, uitdagend onderwijs)

Je ziet al dat ze soms lastig te scheiden zijn en dat hoeft ook niet :). Neem de ruimte en bedenk zelf wat je met je collega’s wilt doen.

Graag nodigen we je uit om een workshop te verzorgen: alleen of met een collega en/of student(en). De invulling is aan jou. Het is een waardevolle ervaring en we kunnen zoveel leren van elkaar. Bovendien is het een leuke manier om eens buiten de grenzen van je eigen opleiding te kijken en andere HU-ers te ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden via www.trainjecollega.hu.nl. De flyer vind je hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s